top of page

Doprava na svatbu, tradičně i netradičně.

Jedna z častých otázek, které si novomanželé pokládají při přípravách svatby je: Jak se na svatbu dopravit? Pojďme se tedy společně na některé možnosti podívat.

Novomanželé se často přiklání k tradiční dopravě, nejčastěji přijíždí limuzínou nebo jiným luxusním vozem. Oblíbený je také příjezd kočárem tažený koňmi. Pro ty, co holdují adrenalinu, se nabízí seskok padákem nebo třeba potápění. Velmi působivě vypadá příjezd v průvodu motocyklů. Ti, kteří preferují ekologickou dopravu, ocení příjezd na svatbu na kole, případně na koni. Ve vesnickém prostředí se stává tradicí i traktor.


Jak uspořádat svatební kolonu?

Chcete-li se řídit tradicí, tak si musíte dát pozor na striktní pravidla právě u řazení vozů za sebou.

Při cestě do kostela jede v průvodu první vůz s matkou ženicha a samotným ženichem, ve druhém voze jede matka nevěsty s otcem ženicha. V dalších vozech jedou svědci, prarodiče, příbuzní, přátelé… V posledním voze jede nevěsta s otcem.

Svatebčané ve voze sedí vždy vzadu, ženy vpravo, muži vlevo.

Po obřadu první vyráží vůz, ve kterém jsou oba novomanželé, následují rodiče nevěsty, rodiče ženicha, svědci a zbytek hostů.


Výzdoba vozu na svatbu

Vžitým pravidlem je zdobení vozů stuhami v kombinaci s květy, které barevně ladí do barev celé svatby. Výrazněji se zdobí vůz nevěsty a ženicha, například honosnou kyticí, panenkou nevěsty, velkými snubními prsteny apod.

Orientační ceny dopravních prostředků:

Limuzína 2500 Kč/první hodina, každá další hodina 1000 Kč

Veterán 1500-10000 Kč/hod

Kočár 1000-5000 Kč/hod

Tyto ceny se odvíjí od lokality a sezóny.

130 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page