top of page

Svatební hry pro novomanžele

Jdete svědčit? Chystáte zábavný program pro novomanžele? Chcete do svatebního dne vnést krapet humoru? Podívejte se na pár těch nejlepších svatebních her pro novomanžele.


Zasloužení nevěsty

Jak se říká, každý ženich by si měl svoji nevěstu zasloužit. Měl by před svatebčany ukázat, že se dokáže o svoji partnerku dobře postarat.

Jak přimět ženicha zasloužit si nevěstu?

Přebalování miminka - ženich předvede na dětské panence vyměnění pleny.

Krájení cibule - pro zábavnost se ženichovi dá velký nůž a musí najemno nakrájet cibuli.

Rozštípnutí špalku vejpůl - každý správný muž musí umět zajistit teplo domova a jak jinak to dokázat než naštípáním dřeva.


Rozbitý talíř

Zpravidla těsně po obřadu rozbijete talíř, protože střepy nosí štěstí. Novomanželé ukáží schopnost spolupracovat a společnými silami střepy zametou. Pokud budou novomanželé rychlí můžete jim v průběhu zametání nastřádanou hromádku rozptýlit.


Kdo u nás doma nosí kalhoty?

Při příchodu do restaurace jsou novomanželům nabídnuty dvě půlky, v jedné je čist voda, ve druhé slivovice. Ten kdo vypije štamprli se slivovicí bude mít v domácnosti větší slovo.


Uvězněný ženich

Jeden ze svědků zajme ženicha a zamkne mu k noze vězeňskou ocelovou kouli. Nevěsta musí svého muže zachránit. Nejdříve je ji k pomoci podán pilník, po chvilce trápení nevěsta obdrží svazek klíčů, ve kterém musí najít ten správný.

Alternativou je schovaný klíč v pytli s pískem, kde nevěsta obdrží síto a přesívá písek do té doby, dokud nenarazí na klíč. S množstvím písku to však nepřežeňte.


Únos nevěsty

Skupina mužů unese nevěstu do nedaleké restaurace/ hospody. Ženich má za úkol nevěstu co nejrychleji najít. Jeden svědek by měl být ideálně ve skupině únosců a druhý pomáhat ženichovi. Při nalezení nevěsty musí zachránce zaplatit útratu únosců. Hledání nevěsty by však nemělo být delší než hodinu, při dosažení této doby je po ženichovi požadováno výkupné.


Odevzdávání klíčů

Jedná se spíše o zábavnou divadelní scénku, kdy se řekne, že nevěsta je již zadaná a tedy každý, kdo měl do jejího bytu přístup, musí odevzdat klíče, zvednou se všichni přítomní dospělí muži a klíč vrátí. Následně se stejný proces udělá v případě ženicha, u něho se však zvedne jen jedna postarší dáma.


Zvedání boty aneb svatební kvíz

Nevěsta s ženichem se k sobě posadí zády, zují si boty a jednu předají svému partnerovi. Následně pokládáte novomanželům otázky, na které odpovídají zvednutím příslušné boty nad hlavu (pánská bota = odpověď sedí pro ženicha; dámská bota = odpověď sedí pro nevěstu). Odpovědi manželů je vhodné zapisovat (novomanželé totiž vzájemně své odpovědi nevidí a rádi se s odstupem času nad hrou zasmějí).

Je možné zapojit také rodiče novomanželů.

Jaké otázky použít do svatebního kvízu?

Kdo toho druhého sbalil?

Kdo jako první začal mluvit o svatbě?

Kdo je větší romantik?

Kdo častěji říká „miluji tě“?

Kdo víc rozhazuje peníze?

Kdo je větší paličák?

Kdo častěji ustupuje tomu druhému?

Kdo se chodí usmiřovat jako první?

Kdo lépe vaří?

Kdo je lepší řidič?

Kdo je lepší tanečník?

Kdo je větší lenoch?

Kdo stráví delší čas na záchodě?

Kdo je větší strašpytel?

Kdo více žárlí?

Kdo má hezčí zadek?

Kdo častěji zapomíná?

Kdo bude v noci vstávat k plačícím dětem?

Kdo dokáže vypít více alkoholu?

Kdo je větším bordelářem?



Závěrem bych vám rád popřál vydařenou svatbu plnou skvělých her a dobré nálady. Myslete na to, aby her nebylo příliš a zároveň aby se všichni bavili.


V blízké době se můžete těšit na další článek s ještě větší porcí svatebních her. ZDE


454 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page